fredag 11 april 2008

Världens Viktigaste Hotell

Jag har kommit på en affärsidé! Jag skall starta ett hotell här ute i förorten. I Hammarkullen eller i Angered. Hotellet skall vara ett typiskt hotell som man finner på många håll i Afrika.

I de flesta stora städer i Afrika kan man hitta ”journalisthotellen”. Det är ställen som riktar sig specifikt mot journalister och biståndsarbetare. Rummen är relativt billiga så att det lockar personer vars företag betalar notan. Men spriten och maten är svindyr så att ”pöbeln” hålls borta, det vill säga att de som bor i området kommer inte dit spontant och äter.

Det märks att det behövs ett sånt hotell här ute. När journalister är så helt ur kontext, när de beter sig som om de är ute i Afrikas djungler när de nyfiket spanar på ungarna som kanske har en bomb i väskan eller ett par automatvapen under sängen. Och på gubbarna som garanterat har ett helt tjog med fruar som bor i en etta. Eller på tanterna i slöjor som säkert är jätteförtryckta och gråter sig till sömns för att de råkats födas kvinnor i en förort.
Men för det mesta rapporterar de om förorten utan att ens åka hit. De förutsätter att det bor 39 personer i varje lägenhet

Då behövs det ett hotell för utrikeskorrarna som är här för att se de exotiska förorterna. Länderna utan stat och utan tillräckligt med taggtråd.

Inga kommentarer: