tisdag 5 februari 2008

Ett bra förslag blev rasistiskt skitsnack

De borgerliga vill införa en Imamutbildning i Sverige. Det är ju fantastiskt bra och hade varit det yttersta beviset på att Sverige egentligen är ett öppet och tolerant samhälle. Om det inte hade varit för en bittra eftersmaken av Lars Leijonborgs utspel.

Att Sverigedemokraterna inte kommer att bli Sveriges första rasistiska parti i Riksdagen 2010 har stått klart sedan länge. Att Folkpartiet sedan många år tillbaka fyllt deras funktion borde vara uppenbart för alla. Leijonborgs motiv till att införa Imamutbildningen är att motverka Islamistisk extremism och ge framtida svenska imamer svenska värderingar. Varför inte ge dem lite kristna värderingar när vi ändå är igång?

Leijonborg oroar sig för att Saudiska fundamentalister skall komma till Sverige och utbilda imamer i extremistisk islam. Vad Leijonborg uppenbarligen inte förstått att det är politiker som han själv som lägger grunden till att någon söker sig till fundamentalism. Tror Leijonborg verkligen att unga muslimska killar i Sverige står med mössan i hand och tackar hjärtligast för att han kommer och skyddar dem från extremistiska åsikter? Betyder Leijonborgs utspel att de svenska imamerna som redan bor och verkar här i Sverige, sprider extremism och fundamentalism?

Inga kommentarer: